How it’s Made – Tessa C. Blake becheckolt ide: középkor

Bár a rövidebb történeteimhez általában nem szoktam How it’s Made-et csinálni, de úgy érzem, ez a történet több okból is megérdemli. Hogy miért, arra jöjjön később a magyarázat, kezdem inkább az elején.

Például FitusSs kérésénél, ami így hangzott: Egy lány hirtelen a múltba kerül, olyan környezetbe, ahol semmi sem olyan, mint szokott. Ám leleményes lány ő, azon a helyen is feltalálja magát.l Egy teljesen modern lány(“pop zene, facebook és twitter, laptop nélkül sehova” feeling.) a régi, vadregényes lovagkorban. Megismerkedik hercegekkel, elkényeztetett és nem elkényeztetett bárónőcskékkel, grófokkal. Egy régi kor, ami nem is olyan más, mint a mostani.

A Kívánság Üst szabályait nem írom le – ha nem tudjátok, miről van szó, látogassatok el a Merengőre –, mindenesetre már a kérések kiírásakor sejtettem, hogy végül ezt fogom kapni. És bár akadt olyan kérés, ami első olvasatra jobban tetszett, így utólag azt kell mondjam, örülök, hogy végül ez került hozzám.

Egyrészt nagyon testhezálló volt a feladat: lány főszereplős tinisztorit írtam már párat, és mivel a műfajt magam választhattam, inkább a humorra helyeztem a hangsúlyt, ami szintén hazai pálya.

Viszont okozott egy kis fejfájást is a kérés, hiszen egyrészt a történelmi ismereteim mára erősen megkoptak, másrészt… Nos, igen, ez is olyan sztorialap, amit már nagyon sokan megírtak sokféleképpen. Olvasóként a kliséből indulással általában nem szokott problémám lenni, viszont íróként szerettem volna elérni, hogy a végeredmény eredeti legyen. Ehhez képest elsőre csak sablonabbnál sablonabb fordulatok jutottak eszembe – kivéve a főszereplőmet.

Tessa nagyon hálás szereplő volt – jól éreztem én, hogy hozzá E/1 kell –, vele nem kellett „harcolnom”, tette, amit tennie kell. Igaz, az elején tartottam tőle, hogy nem lesz épp szerethető – mert legyünk őszinték, a jókislány fogalmától ő elég messze állt, még ha írni nagyon is szerettem –, de a tesztolvasóim megnyugtattak, hogy még szórakoztatón utálatos.

Általános karakteralkotási módszerem, hogy veszek egy-két tulajdonságot az általam ismert emberektől, plusz magamból… de túl friss még a történet, szóval pillanatnyilag én magam sem tudom, kitől mit örökölt.

A szemszögön kívül van más is, amit másképp csináltam, mint szoktam: a kérésnek megfelelően próbáltam belecsempészni a sztoriba pár netes poént, például a horrorgyerekes videót ( http://www.youtube.com/watch?v=qk1SN-79-b8 ). Itt is féltem, hogy sikerült túlzásba esnem – és még most sem vagyok benne biztos, hogy sikerült megtalálnom az egyensúlyt benne. XD

Eredetileg húsz oldal körülire terveztem a sztorit, de elég hamar sikerült rájönnöm, hogy ismét elszámoltam magam. A szerelmi szálakat szerettem volna a minimumra szabni – ugye volt egy Xalvador és a hercegnő, illetve a hercegnő és Lord Peccoth vagyona között –, hiszen bajosan hozhattam volna ki happy endre, ha Tess tényleg beleszeret valakibe a múltból, azt pedig nem tartottam volna szerencsés megoldásnak, ha az amúgy humoros történet drámával zárul.

És amilyen nyögvenyelősen indult az írás – nemcsak a hiányos történelmi ismereteim miatt, hanem az írói válságom tetőzése is közrejátszott –, a végére annyira megszerettem a sztorit. A múltban játszódó részből először Mirabelle cselszövése jutott az eszembe, utána pedig beugrott az ötlet, hogy fel kell gyújtani a várat.

Szerencsére a szenverészésemben nem maradtam magamra – Kae és Tira ahogy mindig, ezúttal is türelmesen hallgatták a random nyávogásom és hisztim az írással kapcsolatban amellett, hogy túllökdöstek a holtpontjaimon az ötleteikkel, illetve a Merengőn sikerült egy elég nyüzsgő és aktív írókörbe kerülnöm. Onnan Clareyt szeretném külön megemlíteni, hiszen nemcsak szorgalmasan tesztolvasott és tanácsokkal látott el, de a címet is neki köszönhetem.

…És itt jön a How it’s Made szomorú része. Ugyanis a középkori dolgokkal, illetve a tűzvésszel kapcsolatban rl segítségem is akadt nagyapám személyében. Az Üst felkészülési szakaszában minden nap látogattam őt – na nem az írás miatt, hanem hogy segítsek neki –, és beszélgetéseinkben többször is felmerült témaként a sztori. Ő pedig mind a történelmi részéhez, mind a tűzvészhez nagyon sok információt tudott adni – az utóbbihoz pláne, hiszen nyugdíjazásáig tűzoltóként dolgozott. Azt terveztem, hogy a játék lezárása után kinyomtatom és felolvasom neki a történetet, hogy lássa, miben asszisztált nekem… ám sajnos a sors ezt már nem adta meg nekünk.

 

És mi lesz a sztori sorsa?

 

Terveim között szerepel a regénnyé bővítése. Kae javasolta – és én is így érzem –, hogy rengeteg mindent nagyon rövidre zártam ebben a verzióban az idő szűkössége miatt, például a karakterek viszonyait, vagy pont a karakterek bemutatását. Maga a cselekmény nem változna, csak jobban ki lenne fejtve, például a testvérek kapcsolata, Mirabelle áskálódása, Tess jellemfejlődése, stb… És persze azok is igazi szerepet kapnának, akik a sztori szempontjából fontosak, de nem fértek bele a keretbe, pl. Xalvador vagy Ludwig.

Nem tudom, mikor leszek képes hozzáfogni – hiszen szeretném továbbra is humoros történetnek megtartani, és pillanatnyilag fogalmam sincs, mikor lesz újra hangulatom humort írni –, de szeretném még a publikálási szünetem alatt megcsinálni, vagy legalább hozzákezdeni. Igen, nagyrészt nagyapa emlékének szólna a regényváltozat – és mivel ő mindig vidám, derűs ember volt, úgy érzem, ilyen könnyed, humoros sztorit érdemel.

 

Még egyszer szeretném megköszönni a segítséget Clareynek, Kae-nek és Tirának, nélkülük nem sokra mentem volna! ❤ És persze köszönöm Lunának, hogy pont ezt a kérést kaptam, FitusSsnak pedig az alapot, amivel ilyen jól tudtam dolgozni! 🙂

 

Köszönöm, hogy elolvastál!

 

Üdv: Xwoman

2 gondolat “How it’s Made – Tessa C. Blake becheckolt ide: középkor” bejegyzéshez

  1. Nünü lelkem, szívesen bármikor! Nagyon szeretem ezt a történetet, és úgy gondolom, nagyon szép emlék lesz belőle. Igazából már most is az. ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s